Mentes és Társai Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Jön: a Škoda Elroq, egy kompakt elektromos SUV
2024.10.02.
Újdonság a Škodától

Jön: a Škoda Elroq, egy kompakt elektromos SUV

Tágas belső tér, három akkumulátorméret, több mint 560 km-es hatótáv és versenyképes ár. A Škoda Elroq, az új elektromos SUV új fejezetet kezd a megfizethető e-mobilitásban.

Škoda Elroq

Az Elroq az első Škoda autó, amely teljes mértékben beépítette az ún. "Modern Solid" formanyelvet . A vásárlók először láthatják például az új Tech-Deck Face hűtőrácsot, amely a hagyományos Škoda hűtőrács minimalista evolúciója, vagy a Škoda feliratot, amely a motorháztetőn vagy a kormányon található eredeti kerek logót váltja fel.

„A Škoda Elroq az első BEV-modellünk a kompakt SUV-kategóriában, amely a leggyorsabban növekvő és legnépszerűbb alszegmens Európában. Az akkumulátorméretek széles választéka és a kiváló légellenállási együttható több mint 560 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé. Az alapfelszereltség csomagja kiterjedt, és számos korszerű asszisztensi rendszert tartalmaz” – mondja Klaus Zellmer, a Škoda vezérigazgatója.

%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq

Az elektromos kompakt SUV másik fontos jellemzője a praktikum. Az Elroq tehát az eddigi Škoda elektromos autók közül a leghosszabb hatótávot kínálja , ennek ellenére megfizethető áron lesz elérhető, ami azt jelenti, hogy sok piacon nem kerül többe, mint belsőégésű motoros testvére, a Karoq. A kiválasztott európai piacokon az ár 33 000 euró körül kezdődik.

Vessen egy pillantást az Elroq premierjének legfontosabb eseményeire:

Nagy hatótáv, gyors töltés
A nagyobb Enyaq-hoz hasonlóan az Elroq is a MEB platformon alapul , így a bevált technológia előnyeit élvezi. Három akkumulátorkapacitás (55, 63 és 82 kWh), és összesen négy változata lesz a modellnek: az Elroq 50 a legkisebb akkumulátorral és egy 125 kW-os villanymotorral, az Elroq 60 közepes kapacitású akkumulátorral és 150 kW-os. , és két változat a legnagyobb akkumulátorral. Az Elroq 85 hátsókerék-hajtású lesz, mint a kisebb akkumulátorváltozatok, de teljesítménye 210 kW, az Elroq 85x összkerékhajtású változata pedig 2025-ben érkezik.

%u0160koda%20Elroq

Ezek a legerősebb változatok egy feltöltéssel több mint 560 kilométeres hatótávolsággal és 180 km/órás végsebességgel büszkélkedhetnek. Más változatok maximális sebessége 160 km/óra, hatótávolsága pedig több mint 400 km (Elroq 60) vagy 370 km (Elroq 50) feletti egy töltéssel . Természetesen mindezt WLTP módban. A töltési kapacitása is kiváló, maximum 175 kW-tal, így a legnagyobb akkumulátorral szerelt változat mindössze 28 perc alatt tölthető fel 10%-ról 80%-ra. Az Elroq 60 és Elroq 50 modellek maximális töltési kapacitása 165, illetve 145 kW, és 10%-ról 80%-ra töltődik kevesebb mint 24 perc (50) és kevesebb, mint 25 perc (60) alatt.

%u0160koda%20Elroq

Az egyik tényező, amely segíti az új Škoda kompakt elektromos SUV-t a nagy hatótávolság elérésében, a kifinomult aerodinamika, mindössze 0,26-os ac d légellenállási együtthatóval. Az új Tech-Deck arcmaszk mellett az Elroq a „négyszemű” fényszórógrafika újratervezését is magával hozza. Ezúttal vízszintes elrendezésűek, mindig LED technológiát használnak (opcionálisan fejlett LED Matrix), és modern lapos, szinte kétdimenziós megjelenésűek. 

Az exkluzív bevezető First Edition-nél alapfelszereltségként a LED Matrix fényszórók érkeznek, különlegessége pedig a két fényszórócsoportot a motorháztető felett összekötő Light Band lesz. Később ez a funkció opcióként elérhető lesz más burkolatokon is.

%u0160koda%20Elroq

Tér és fenntarthatóság
Belül a Škoda Elroq minimalista megjelenést kölcsönzött a fenntartható anyagokkal kombinálva. A belső felületek széles választéka lesz elérhető. Az alap Studio felszereltségi szint a fekete és a szövet kárpitozásra helyezi a hangsúlyt, míg a Loft változatban az antracitszürke kárpit mohazöld varrással van kihangsúlyozva, az ülések pedig műbőr és sötétkék RecyTitan szövet kombinációjával készültek . A RecyTitan 78%-ban újrahasznosított PET-et és 6%-ban újrahasznosított ruházati szálakat tartalmaz . 

%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq

A Lodge TechnoFil anyagot használ szürke műbőrrel kombinálva. Szemet gyönyörködtető narancssárga varrások és egyéb narancssárga részletek találhatók, beleértve a biztonsági öveket is. A TechnoFil 75% újrahasznosított ECONYL szál és 25% poliészter kombinációja . 

%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq

A Lodge TechnoFil anyagot használ szürke műbőrrel kombinálva. Szemet gyönyörködtető narancssárga varrások és egyéb narancssárga részletek találhatók, beleértve a biztonsági öveket is. A TechnoFil 75% újrahasznosított ECONYL szál és 25% poliészter kombinációja . 

%u0160koda%20Elroq

A csomagtér 470 literes, a lehajtott ülések pedig 1580 literesek.

Az Elroq élvonalbeli fedélzeti elektronikát kínál, amelyet a 13 hüvelykes infotainment kijelző ural, új felhasználói felülettel. Mondanunk sem kell, hogy az asszisztens rendszerek és csatlakozási funkciók széles skálája áll rendelkezésre, de vannak kiemelkedő újdonságok is, mint például a Laura hangasszisztens a ChatGPT-re mutató hivatkozással és a MyŠkoda alkalmazáson keresztüli távoli parkolás lehetősége . A járműtöltés távvezérlésére is lehetőség van. Az Elroq-kal együtt rendelhető új Škoda wallbox egy speciális üzemmódot tartalmaz a saját napelemes otthonok számára.

Saját 3D Elroq
Otthon is lehet egy új Škoda Elroq elektromos SUV a palástján – mindenki, akinek van 3D nyomtatója, kinyomtathatja az autó 1:24 vagy 1:43 méretarányú modelljét a printables.com -tal közös projektnek köszönhetően . A projekt része a Škodaverse kezdeményezésnek, amely az új technológiák feltárásán, a digitális és a fizikai világ közötti határvonalak feszegetésén, valamint az ügyfelekkel és közösségekkel való közös alkotáson alapul.

%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq
%u0160koda%20Elroq

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.